Mediatoistimet

Tällä hetkellä mediatoistimet (mediasoittimet, verkkotoistimet, verkkotoistimet ) ovat yksi voimakkaimmin kasvavista kotiteatterin tuoteryhmistä. Ne ovat parissa vuodessa kehittyneet nykypäivän tarpeiden ja vaatimusten mukaisesti varsinaisiksi HD-ajan monitaitureiksi. Verkko/mediatoistimet helpottavat ja yksinkertaistavat sellaisten viihdemedioiden ja tiedostoformaattien käyttöä, joiden toistoon on aiemmin vaadittu tietokonetta.

Egreatin verkko/mediatoistimet ovat erittäin helppokäyttöisiä ja niillä voi toistaa lähes kaikkia kuva-, ääni- ja videoformaatteja lähiverkon ja internetin sekä ulkoisten että sisäisten medioiden kautta. Yksinkertaisin tapa toistaa tiedostoja on liittää soittimeen ulkoinen kovalevy tai muisti joko USB- tai SATA-liitännöillä. Tietokoneen mediatiedostoja voi suoratoistaa (streaming) kätevästi langattoman ja langallisen lähiverkon avulla. Verkko/mediatoistimilla pystyy hyvin katsomaan digikuvia ja videokuvauksia sekä varmuuskopioituja DVD- ja Blu-ray tiedostoja. Laitteesta tulee vielä monipuolisempi kun siihen asentaa kovalevyn/muistin erikoisohjelmistoineen. Tällöin laite toimii sekä verkkokovalevynä että monipuolisena palvelimena (BitTorrent, HTTP, NFS, UPnP, FTP...). Tällöin myös laitetta siirrettäessä mediatiedostot kulkevat kätevästi mukana. Lisäksi verkko/mediatoistimilla voi katsella YouTube videota, Netti TV:tä ja kuunnella tuhansia eri radiokanavia. Tietyin rajoituksin sillä voi myös surffata internetistä. Egreatin verkko/mediatoistimien energiankulutus on hyvin pientä, joten ne ovat myös ekologinen valinta.

Testejä ja artikkeleita

MikroBitti 02/2012 Mediasoittimet 3D-aikaan (EG-R300pro)
MikroBitti 7/2011 s.79 Egreat toistaa kaiken (EG-S900)
MikroPC 6-7/2011 Virtuaalidigiboksille fyysinen vastaanotin (S5A nettitv)
Hifimaailman kokeilu Egreat EG -S900 -verkkosoitin (5-6/2011) (PDF)

Tekniikan maailma tuoteuutuus EG-S900
MikroPC 3/2011 TV lähetys muuttaa nettiin vertailu (Egreat mediatank mukava ja laadukas tapa katsoa Nettidigibox ja TVkaistalla TV:tä - laitetesti 6-7/2011)
Mikrobitti mediatoistimet vertailussa EG-S2 12/2010 Nettijatkot
MBnet tuoteuutuus median monitaituri EG-R3A 2*DVB-T

Afterdawn tuoteuutuus EG-R3A 2*DVB-T
Tietokonelehti 3/2010 EG-M34A pikatesti
Hifimaailman Egreat-testi "Vaivattomasti verkosta" (2/2010)
(PDF). Kokeilussa Egreat-toistimet EG-M34A ja EG-M32B.
Afterdawn Testissä Egreat-verkkotoistimet

Mbnet tuoteuutuus monipuolinen mediatoistin M34A

Hifimaailman vertailutestistä ”Jäähyväiset kiekoille” (3/2009) (PDF).
Tietokonelehti Mediatoistoa teräväpiirrolla 1/2009

Huomionarvoista on se, että Popcorn Hour A-110:n perustekniikka ja ohjelmisto vastaavat Egreat EG-M3 -sarjan malleja. Egreat EG-M3 –sarjan mallien olennaiset erot ovat kotelotyyppi ja laajennettavuus.